Over ons

Repetities

 

COV Bennekom repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Ontmoetingscentrum "t Kerkheem" aan de Kerkhoflaan in Bennekom. Aan het begin van elke repetitie wordt via inzingoefeningen de stem opgewarmd en er wordt aandacht besteed aan de wijze waarop de stem het best gebruikt kan worden.

 

Voor de kwaliteit van de uitvoering is het van groot belang de repetities zo trouw mogelijk bij te wonen. Bovendien wordt van de koorleden verwacht dat zij thuis enige zelfstudie verrichten, bijvoorbeeld door het oefenen van de eigen partij of het beluisteren van een CD-opname.

 

Ongeveer vier weken voor het concert plaatsvindt is er meestal nog een zaterdagrepetitie waarbij 's morgens en/of 's middags enkele uren grondig wordt gerepeteerd om de puntjes op de i te zetten.

 

 

Lid worden?

 

Met een goede stem en voldoende muzikaliteit kan iedereen zingen in ons koor. We kunnen nog enthousiaste en goede zangers gebruiken in het koor, vooral bassen, tenoren en hoge sopranen.

 

Basiskennis van de muziek, zoals noten kunnen lezen, is geen vereiste om lid te kunnen worden van ons koor, maar is uiteraard wel een groot voordeel om goed en sneller mee te kunnen doen.

 

Het beste moment om lid te worden ligt bij de aanvang van het instuderen van een nieuw werk. In de meeste gevallen is dat direct na een concert. U kunt contact opnemen met de secretaris, waarna u twee keer vrijblijvend een repetitie kunt bijwonen. Voor de definitieve toetreding wordt een stemtest uitgevoerd om vast te stellen bij welke stempartij men thuis hoort.

 

 

Projectleden

 

Uiteraard zijn we blij met iedereen die meedoet als vast lid, maar u kunt ook voor de periode van voorbereiding tot de uitvoering van een concert projectlid worden en zo het hele traject meemaken van instuderen tot en met het applaus. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons koor en wie weet smaakt het naar meer! U betaalt als projectlid een vast bedrag aan contributie voor deelname aan repetities en concert.


 

Contributie

 

De contributie bedraagt € 23,00 per maand per persoon. Voor jongeren (tot 18 jaar) en studenten (tot 25 jaar) bedraagt de contributie € 13,00 per maand.

Huidige dirigent

 

Sinds december 2017 is Dick Meijer dirigent van ons koor. Al sinds 1993  begeleidde hij ons als repetitor op de piano tijdens de repetities.

 

Dick begon reeds op jeugdige leeftijd met pianospelen. Na een aantal jaren stapte hij over op een ander instrument, het clavecimbel. Een belangrijke reden hiervoor is geweest dat zijn vader Willem Meijer indertijd zelf clavecimbels bouwde. Het clavecimbel werd een van de instrumenten waarvoor Dick Meijer een opleiding aan het Arnhems Conservatorium ging volgen.

In 1983 studeerde hij voor het hoofdvak clavecimbel bij Christopher Farr af en in 1984 sloot hij het hoofdvak Protestantse Kerkmuziek/Kerkelijk orgelspel af bij respectievelijk Wim Kloppenburg en Bert Matter.

 

Het dirigeren en begeleiden van concerten, oratoria en passies is een groot deel van zijn werk geworden.

 

Naast de COV Bennekom is hij ook als koorrepetitor aan de Oratoriumvereniging Excelsior te Ede verbonden en heeft hij in 2008 samen met zijn vrouw Elly Meijer-Klein het Alexanderconsort opgericht. Dit consort, bestaande uit een professioneel barokensemble en een semi-beroepskoor, voert tweemaal per jaar in de Oude of Alexanderkerk te Bennekom een cantateconcert uit.

Juni 2018, Korenfestival in de Oude kerk,  Ede

 

Sponsors en donateurs welkom

 

Ondanks de grote belangstelling voor onze concerten, moet er op een uitvoering flink geld worden toegelegd. COV Bennekom is daarom erg blij met sponsors (bedrijven) en donateurs (particulieren).

 

Als u ons koor steunt als sponsor met een jaarlijkse bijdrage bieden wij u:

  • voor een bedrag van € 100: uw logo op onze website en een advertentie van een halve pagina in ons concert-programmaboekje, 2 kaartjes tegen half tarief.
  • voor een bedrag van € 200: uw logo op onze website en een advertentie van een hele pagina in ons concert-programmaboekje, 2 vrijkaartjes.


Wanneer u als donateur een jaarlijkse bijdrage van €30,00 doneert ontvangt u €5,00 korting op de toegangsprijs van onze concerten van dat jaar. Bij een bijdrage van €50,00 ontvangt u een korting van €10,00.